Çalışma iznini hangi kurum verir?
Çalışma izni başvurusu Türkiye’den yapılacaksa başvuru doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılmalıdır. İlke olarak, Türkiye’den başvuruda bulunmak isteyen yabancıların en az altı ay geçerli bir oturma iznine sahip olmaları kanunen zorunludur.
Çalışma izni almak için ne yapmalı?
Yabancı ile işveren arasında bir iş sözleşmesi akdedilir. İşveren veya onun yetkilendirdiği e-beyanname kullanıcısı, e-devlet üzerinden e-imzasıyla Yabancı Çalışma İzni Otomasyon Sistemi’nde iş kaydı oluşturur. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan elektronik imza alabilirsiniz.
Yabancılar için çalışma izni belgesi nereden alınır?
6458 sayılı Kanunun 27 nci maddesine göre çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti ikamet izni yerine geçer. Çalışma izni ile Türkiye’ye gelen yabancılar, giriş tarihinden itibaren yirmi iş günü içinde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuruda bulunarak adres kayıt sistemine kayıt yaptırmak zorundadırlar.
Yabancılara çalışma izni kaç günde çıkar?
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve uluslararası çalışma politikası tarafından belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Bilgi ve belgelerin eksiksiz olması koşuluyla, usulüne uygun şekilde tamamlanmış başvurular otuz gün içinde değerlendirilir.
Çalışma izni başvurusunu kim yapar?
Çalışma izni başvurusu nasıl yapılır? Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’ndan en az altı (6) ay süreli ikamet izni bulunan yabancı uyrukluların işverenleri, Bakanlığımızdan çevrimiçi olarak çalışma izni başvurusunda bulunabilirler.
Çalışma izni ücreti ne kadar?
Harç ve devredilebilir kağıt ücretinin ödenmesi İZİN TÜRÜ / SÜRESİ HARÇ TUTARI (TL) Bağımsız Çalışma İzni Belgesi 73.480,60 Kayıp Kart Ücreti * 36.740,30 Geçici Korumalı Çalışma İzni / 1 Yıllık (Standart) Çalışma İzni Belgesi 2.732,40 Kayıp Kart Ücreti * 1.
Çalışma izni onaylandıktan sonra ne yapılır?
Çalışma izninizi aldıktan sonra, 30 gün içinde SSI raporunuzu gönderin. Yabancıyla çalışmayı bitirdikten sonra, SSI raporunu sisteme girin ve çalışma iznini tamamlayın.
Çalışma izni kim öder?
Çalışma izni ücretlerini kim öder? Çalışma izni almayla ilgili tüm masraflar ve ücretler İŞVEREN tarafından karşılanır. İşveren, bu amaçla işveren tarafından yapılan masrafları ve ödemeleri çalışanın maaşından düşemez ve çalışandan herhangi bir ödeme talep edilemez.
Çalışma izni neden reddedilir?
Uluslararası İşgücü Kanununun 9 uncu maddesinin h fıkrası gereğince, çalışma izni başvurusunda bulunan yabancıların, eksik bilgi ve belge sunmaları veya idarenin ek belge talebinin belirtilen süre içerisinde yerine getirilmemesi halinde çalışma izni başvurusu reddedilir.
Çalışma izni olmadan çalışan yabancıya ne olur?
6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 6. maddesine göre, yabancıların çalışma izni olmaksızın Türkiye’de çalışması veya çalıştırılması yasak olup, bu hükme aykırı olarak yabancı çalıştıran işverenlere ve yabancılara aynı kanunun 23. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanır.
Yabancı çalışma izni ücreti 2024 ne kadar?
2024 yılı çalışma izni ücretleri belirlendi!İzin türü – SüreÜcretÜcret tutarı (TL) 3 YILDaimi çalışma izni TLÇalışma izni kart ücretiTLDaimi çalışma izni60TLGeçici koruyucu çalışma izniTL5 satır daha
Yabancı çalışma izni harcı nereye yatırılır?
Ödemeler Maliye Bakanlığı’nın aşağıdaki banka hesap numaralarına aktarılır. Bu kapsamda; – Çalışma izni harcı tutarı 9130 kodlu hesaba yatırılır. – Kıymetli evrak harcı ayrı makbuzlarla (kişinin yabancı kimlik numarasını gösterir) 9267 kodlu hesaba yatırılır.
Çalışma izni için gerekli evraklar nelerdir?
Başvuru için gerekli belgeler: Nüfus cüzdanı ve pasaport (son 3 aya ait nüfus cüzdanı sureti). …
Çalışma izni çıkmazsa ne olur?
Çalışma izni başvurusu reddedilen yabancılar, reddedilen eksikliğin giderilmesi halinde yeniden çalışma izni başvurusunda bulunma olanağına sahiptir. Çalışma izni başvurusunun reddedilmesi, yeni bir çalışma izni başvurusunda bulunulmasını engellemez.
Kimler sınır dışı edilemez?
Sınır dışı edilemeyen yabancı uyruklular: Sınır dışı edilecekleri ülkede ölüm cezası, işkence, insanlık dışı veya aşağılayıcı ceza veya muamele ile karşı karşıya kalacaklarına dair ciddi belirtiler bulunan kişiler. Seyahatleri ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik durumu nedeniyle riskli kabul edilen kişiler. Daha fazla makale… •28 Şubat 2024
Hastalık iznini kim verir?
İşveren, hastalık nedeniyle dinlenmek isteyen çalışanlara iş göremezlik tazminatı sağlar. Ancak, İş Kanunu’na göre ücretli hastalık izni belirli koşullara tabidir. Hastalık izni sırasında tazminat almak için karşılanması gereken koşullar şunlardır: Çalışan, bir kaza veya hizmet nedeniyle oluşan hastalığı hakkında tıbbi bir rapor alabilir.
Çalışma izni kim öder?
Çalışma izni ücretlerini kim öder? Çalışma izni almayla ilgili tüm masraflar ve ücretler İŞVEREN tarafından karşılanır. İşveren, bu amaçla işveren tarafından yapılan masrafları ve ödemeleri çalışanın maaşından düşemez ve çalışandan herhangi bir ödeme talep edilemez.
Çalışma izni kartım nerede?
Bu gönderilerin durumu ile ilgili bildirimler sisteme kayıtlı cep telefonuna PTT üzerinden gönderilse de, e-devlet üzerinden sisteme giriş yapılarak “Başvuru İşlemleri” – “Tamamlanan Başvurular” – “Onay Sonrası İşlemler” – “Kart Takip” sekmeleri takip edilerek gönderinin durumu görüntülenebilmektedir.
Çalışma izni onaylandıktan sonra ne yapılır?
Çalışma izninizi aldıktan sonra, 30 gün içinde SSI raporunuzu gönderin. Yabancıyla çalışmayı bitirdikten sonra, SSI raporunu sisteme girin ve çalışma iznini tamamlayın.