Urfa denilince akla ne gelir?
Şanlıurfa denilince aklıma gelen ilk 10 şey nedir? Göbeklitepe.Balıklıgöl ve Ayn Zeliha GölüUrfa Kalesi.Harran Evleri.Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi.Haleplibahçe Mozaik Müzesi.Şanlıurfa Camileri.Gümrük EviDiğer yazılar…
Edirne denilince akla ne gelir?
Edirne’de gezilebilecek doğal güzellikler denildiğinde akla ilk gelen Meriç Nehri’dir. Ege Denizi’ne dökülen nehir, ülkemizin onuncu büyük nehridir. Yakınlarında dinlenme tesisleri ve mesire alanları bulunan nehrin uzunluğu 490 kilometredir. Meriç Nehri, piknik yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.
Konya denilince akla ne gelir?
Yani Konya’dan bahsettiğinizde, akla ilk gelen şey bu şehrin meşhur yemeğidir. Köfte birçok şehirde olmazsa olmaz bir yiyecektir. Konya usulü etli ekmek çok meşhurdur. Hatta Orta Anadolu bölgesinde insanlar kahvaltıda etli ekmek bile yerler.
Balıkesir denince akla ne gelir?
Balıkesir denince akla ilk gelenler; Kazdağları Milli Parkı, Manyas Kuş Cenneti, Ayvalık Tostu, Susurluk Ayranı; her şehir gibi kendine özgü lezzetleri (ZEYTİNYAĞI VE TÜREVLERİ, MAFİŞ TATLISI, HÖŞMERİM, KARALUT SUYU) ve zengin el sanatları (BÖREKÇİLİK VE KİL YAPIMI…)
Adana denince aklımıza ne gelir?
Adana Neyle Meşhur? Adana Kebabı Adana denilince akla ilk gelen şüphesiz Adana Kebabıdır. … Şalgam. Adana’nın vazgeçilmez içeceği olan şalgam suyu, turp suyundan yapılan fermente bir içecektir. … 3. Ciğer. Ciğer de Adana’da çok meşhurdur. …Bici bici. … 5. Şirdan. … Seyhan Nehri. … Taşköprü … Saat Kulesi.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2024
Adıyaman denince akla ne gelir?
Adıyaman denince akla ilk gelen şey Nemrut Dağı’dır. Şehir ile bu doğa harikası arasındaki mesafeyi gördüğünüzde, araba kiraladığınıza çok sevineceksiniz. Şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan dağ, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan özel bir yerdir.
Trakya denilince akla ne gelir?
– Trakya denince akla ilk et, süt ve ürünleri gelir. – Bölgemizin bitki örtüsü, hayvancılığa elverişli yapısı, doğal ortamları ve meraları ürünlerimizin lezzetindeki en büyük etkenlerdir.
Gaziantep denilince akla ne gelir?
Bilinmelidir ki, Gaziantep KADAYIF, KATMER, ANTEP FISTIĞI, TOPİSTE KAHVESİ ve zengin el sanatları (BAKIR İŞLEME SANATI, KUTNU KUMAŞI, ANA MEAR-PAZARDA İŞLEME, YAVRU İŞÇİLİĞİ, KUTNU İŞÇİLİĞİ, ANTEP EL İŞÇİLİĞİ) ile ünlüdür.
Tekirdağ deyince akla ne gelir?
Tekirdağ’ın kültürel özellikleri denildiğinde akla ilk gelenler Şarköy üzümü, ayçiçeği, Tekirdağ köftesi, Rakoçzi Müzesi ve Rüstempaşa Camisi olsa da bu güzel şehir köklü tarihi nedeniyle oldukça zengin kültürel ögeleri de bünyesinde barındırmaktadır.
Bursa’dan denince akla ne gelir?
Bursa denince akla gelen 10 şey: Uludağ Bursa denince akla ilk gelen kış turizminin başkenti Uludağ’dır. … Timsah Yürüyüşü … İskender Kebabı. … 2009/10 sezonu şampiyonu Bursaspor. … Timsah Arena. … Kestane Şekeri. … Bursaspor Sedat. … İpekböceği.Daha fazla makale…•30 Mart 2016
Sivas denilince akla ne gelir?
Sivas denince akla ilk gelen, Anadolu Selçuklu Hükümdarı İzzettin Keykavus döneminde 1217 yılında yapımına başlanan Şifaiye Medresesi’dir. Medrese olarak bilinmesine rağmen aynı zamanda darü’s-sıhha, yani hastane olarak da kullanılmış olduğundan “Şifaiye’nin en büyük kapalı hastanesi” adını almıştır.
Hava denince aklımıza ne gelir?
Meteoroloji Sözlüğü Hava durumu dendiğinde, uzun vadeli iklim değişiklikleri değil, atmosferdeki kısa vadeli değişiklikler akla gelir. Günlük kullanımda, açık gökyüzü, bulut örtüsü, nem, yağış, sıcaklık, görüş mesafesi ve rüzgar yerine hava durumu kelimesi kullanılır.
Bilecik denince akla ne gelir?
Bilecik zengin maden kaynaklarına sahip olup seramik ve camda kullanılan kil, kaolin ve feldispat bakımından çok zengin rezervlere sahiptir. Bilecik ayrıca “Bilecik Taşı” adı verilen mermeri (kireç taşı) ile de bilinmektedir.
Balıkesir neyi ile ünlüdür?
Balıkesir zeytin ve zeytinyağı üretimiyle ünlüdür.
Koku denince akla ne gelir?
Kokuyu düşündüğünüzde aklınıza ilk gelen şey burun olsa da, koku almanın yalnızca %5’i aslında burunda gerçekleşir. Geriye kalan %95’lik kısım ise tamamen beyinde gerçekleşir.
Urfa neyi ile ünlü?
Göbekli Tepe’nin yanı sıra, hatta televizyon dizisi bile yapılmış olan Şanlıurfa, birçok tarihi ve kültürel yapısıyla da bilinir. Bunun dışında, birçok yerel yemeğiyle ünlü olduğu söylenebilir. Özellikle patlıcan kebabı, Şanlıurfa’ya özgü çiğ köfte ve Urfa bu konuda zirvededir.
Şanlıurfa’nın özellikleri nelerdir?
Şanlıurfa ili genel olarak plato görünümünde olup başlıca ovaları: Harran, Suruç, Viranşehir, Hilvan, Ceylanpınar, Bozova ve Siverek ovalarıdır. Şanlıurfa’da karasal iklim görülür. Yazlar çok kurak ve sıcak, kışlar ise nispeten ılık ve yağışlıdır. Deniz etkisinden uzak bir bölgede yer almaktadır.
Urfa’dan ne istenir?
Şanlıurfa’da satın alınabilecekler arasında halılar, kilimler, bakırcılık, Urfa peyniri, isot, Urfa fıstığı, nar ekşisi ve şifalı bitkiler yer almaktadır. Gümrük Hanı, Bedesten ve Sipahi Pazarı gibi yerlerden otantik ürünleri ve yöresel lezzetleri rahatlıkla satın alabilirsiniz.
Urfa’nın neyi meşhur tatlı?
TatlılarPeynir Kadayıf*Şıllık.Peynir Helvası*Hırtlevik*Küncülü*Akıt.Çarşı Katmeri.Zingil*Peynir TatlısıDiğer ürünler…