Dahiliye doktoru hangi hastalıklara bakar?
İç Hastalıkları Bölümü, özellikle kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet, kronik hastalıklar, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, tiroid ve böbrek hastalıkları olmak üzere birçok hastalığı tedavi eder. İç hastalıkları, temelde tüm organ sistemlerini etkileyen çok çeşitli hastalıklarla ilgilenen bir uzmanlık alanıdır.
Dahiliyeye hangi şikayetler için gidilir?
Karaciğer yağlanması, kistleri, hepatit çeşitleri, karaciğer sirozu, mide ülseri, mide fıtığı, gastrit ve reflü, safra kesesinde taş ve kum oluşumu, iltihaplar iç hastalıkları uzmanlarının tedavi ettiği hastalıklardır.
Bel ve sırt ağrısına hangi bölüm bakar?
Ortopedi ve travmatoloji uzmanı, kemikler ve eklemler ile bağlar, tendonlar, kaslar ve sinirler gibi hareketi destekleyen yapılar dahil olmak üzere kas-iskelet sistemi hastalıklarını teşhis eder ve tedavi eder.
Dahiliye bölümünde hangi bölümler var?
İç Hastalıkları Anabilim Dalımız; Alerji, İmmünoloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Geriatri, Hematoloji, Nefroloji, Tıbbi Onkoloji ve Romatoloji alt dallarını bünyesinde barındırmaktadır.
Bacak ağrısına dahiliye bakar mı?
Ayak, bacak ve diz ağrısı kontrolleri için ağrının türüne göre farklı bölümlere başvurmak gerekir. Bacak ağrısı kalp damar cerrahisi, nöroloji, genel cerrahi ve ortopedi gibi bölümlere gitmeyi gerektirirken, cilt sorunları ve diz ağrısı fizyoterapi bölümüne gitmeyi gerektirir.
Dahiliye doktoruna neden gidilir?
İç hastalıkları, iç hastalıklarının teşhisi ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalıdır. İç hastalıkları doktoru, çeşitli iç organ hastalıkları, metabolik bozukluklar ve kronik hastalıkların tedavisinde uzmanlaşmıştır. Bu doktorlar; yüksek tansiyon, diyabet, enfeksiyonlar ve sindirim sorunları gibi durumları tedavi eder.
Dahiliye doktoru hangi testleri yapar?
Dahiliye Bölümünde hangi testler yapılır? Dahiliye Bölümünde bir dizi tanı testi ve muayene yapılır. Kan testleri, lipid profili ölçümleri, kan şekeri ölçümleri ve böbrek fonksiyon testleri gibi laboratuvar testleri sıklıkla yapılır.
Dahiliyeye aç mı gidilir tok mu?
İç hastalıkları uzmanına aç mı gitmeli? İç muayeneden önce hastaya hiçbir şey yememesi ve mümkünse sadece su içmesi tavsiye edilir. Tanı için gerekli tetkikleri yaparken genellikle açlık kan değerlerinin analiz edilmesi gerekir.
Dahiliye doktoru ameliyat yapar mı?
İç hastalıkları uzmanları ayaktan ve yatan hasta kliniklerinde çalışırlar. Ancak iç hastalıkları uzmanlarının cerrahi yeterliliği sorusu soru işareti bırakabilir. Cerrahi branşlar radikal ve hızlı tedavileri içerir ve cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların tedavisinde aktif rol oynar.
Dahiliye bölümü bel ağrısına bakar mı?
Bel ağrısı olan hastalar dahiliye, ortopedi, fizyoterapi, nöroşirürji ve üroloji gibi uzmanlık alanlarına başvurabilirler. Bel ağrısı esas olarak fizyoterapi ve nöroşirürji uzmanlık alanlarını etkileyen bir bulgudur.
Belde sinir sıkışmasına hangi bölüm bakar?
Sinir sıkışması için hangi doktora/bölüme gitmelisiniz? Sinir sıkışması için hangi doktora gitmeniz gerektiği sorusu en sık sorulan sorulardan biridir. Sinir sıkışması durumunda beyin ve sinir cerrahisi uzmanları tarafından muayene ve tedavi yeterlidir.
Belden kalçaya vuran ağrı neden olur?
Ancak en yaygın nedenler fıtıklaşmış diskler ve stenozdur. Her iki durumda da, vücuttaki en uzun sinir olan ve bel omurgasından ayaklara kadar uzanan siyatik sinirin sıkışması ve tahrişi ağrıya neden olur. Öte yandan, kalça osteoartriti yaşlı insanlarda bacağa yayılan ağrının bir diğer yaygın nedenidir.
Dahiliye doktoru neye bakar?
İç hastalıkları, tıp dünyasında “dahili tıp” olarak da bilinir, yetişkin hastaların teşhisi, tedavisi ve takibiyle ilgilenen geniş bir çalışma alanıdır. Bu dal, insan vücudunun iç organlarını ve bu organlarla ilgili hastalıkları inceleyen ve tedavi eden bir uzmanlık alanıdır.
Dahiliye muayenesi nasıl yapılır?
Daha önce yapılmış akciğer röntgeni, EKG, solunum fonksiyon testi ve analiz sonuçları toplanır ve dahili tıbbi muayene için hazırlanır. Muayene sırasında kan basıncı ve nabız değerleri ölçülür ve kapsamlı bir dahili tıbbi fizik muayene yapılır.
Dahiliye genel cerrahi mi?
Genel cerrahi ve iç hastalıkları ilişkili olsa da, esasen farklı uzmanlık alanlarıdır. Genel cerrahi cerrahi prosedürlere odaklanırken, iç hastalıkları tıbbi tedaviye odaklanır. Örneğin, iç hastalıkları diyabet veya kalp hastalığı gibi karmaşık hastalıkları ilaçlar ve yaşam tarzı müdahaleleriyle tedavi etmeyi amaçlar.
Dahiliye doktoru hangi tahlilleri yapar?
Dahiliye Bölümünde hangi testler yapılır? Dahiliye Bölümünde bir dizi tanı testi ve muayene yapılır. Kan testleri, lipid profili ölçümleri, kan şekeri ölçümleri ve böbrek fonksiyon testleri gibi laboratuvar testleri sıklıkla yapılır.
İç hastalıkları belirtileri nelerdir?
Dahiliye bölümünde sık görülen belirtiler arasında; geçmeyen yorgunluk, ateş, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, nefes darlığı, öksürük, göğüs ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi sindirim bozuklukları yer alır.
Mide ve bağırsak hastalıklarına hangi bölüm bakar?
Gastroenteroloji, yemek borusu, mide ve bağırsaklar, karaciğer, safra kanalları, safra kesesi ve pankreas dahil olmak üzere sindirim sisteminin tüm organlarında oluşan hastalıkların teşhisi ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış kişilere gastroenterolog denir.
Dahiliye muayenesi nasıl yapılır?
Daha önce yapılmış akciğer röntgeni, EKG, solunum fonksiyon testi ve analiz sonuçları toplanır ve dahili tıbbi muayene için hazırlanır. Muayene sırasında kan basıncı ve nabız değerleri ölçülür ve kapsamlı bir dahili tıbbi fizik muayene yapılır.